Het Joachim Flaxer Complex op het Antwerp Queer Arts Festival
credits: Jill Bertels

About

Het Antwerp Queer Arts Festival is een kunstenfestival van Het Roze Huis-çavaria Antwerpen, de Antwerpse koepel van holebi- en transgenderorganisaties.

Met dit festival wil Het Roze Huis-çavaria Antwerpen meer aanvaarding bereiken voor allerlei vormen van diversiteit op het vlak van seksuele en genderidentiteit.

Het festival wil het maatschappelijk denken rond seksuele en genderidentiteit voldoende open houden en in vraag stellen door actief op zoek te gaan naar inspirerende en diverse invalshoeken uit de rest van de wereld.

Het festival werkt aan haar doelstellingen door seksualiteit en gender vanuit een artistieke, activistische en academische hoek te benaderen. Het mikt hierbij op een kruisbestuiving tussen nationale en internationale kunstenaars in verschillende disciplines: film, muziek, beeldende kunst, theater, performance,…

De dynamische en eigenzinnige programmatie van kunst(enaars) doorbreekt vastgeroeste ideeën over wat het betekent om holebi of trans te zijn en vormt de aanzet voor een academische en activistische benadering.