credits: Koen Broos

Muziektheater Het Kanaal

vr 11-08-2017 20:00
Muziektheater

Antwerp Queer Arts Festival zal na succesvolle try-outs ook deze zomer opnieuw Het Kanaal presenteren. Het festival werkt hiervoor samen met onder meer Muziektheater Transparant. 

Dit muziektheater werd gecreëerd in opdracht van viagra pas cher het AQAF door auteur Gaea Schoeters en componist Annelies Van Parys. Vertrekpunt is een tekst van Shakespeare waarin hij zijn tijdgenoten een spiegel voorhoudt als het over hun houding ten aanzien van vluchtelingen gaat. We krijgen een transgender vrouw te zien die op het punt staat zelfmoord te plegen aan de Engelse kliffen. Aan de overkant van het kanaal maakt een vluchteling zich op om al zwemmend de oversteek naar Engeland te wagen. hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht.

'Het Kanaal' is geen triest verhaal maar een ironische tragikomedie. Weliswaar wrang en maatschappijkritisch, maar nooit somber. Er komen veel onderwerpen aan bod die ons nauw aan het hart liggen: de moeilijkheden waar transgenders nog steeds mee te kampen hebben, maar net zo goed de situatie van vluchtelingen. Wij geloven in solidariteit en gelijke kansen voor iedereen', zegt Marcia Poelman, voorzitter van Het Roze Huis.

 

Wie? 

Auteur Gaea Schoeters schreef de monologen, componiste Annelies Van Parys zette de William Shakespeare-tekst om tot liederen voor sopraan, luit en gitaar. Katelijne Verbeke en Adams Mensah acteren, Naomi Beeldens zingt. Maarten Vandenbemden of Ana Fernandez Perez zorgen voor muziek, net als Annelies Van Parys. Gable & Romy Roelofsen / Het Geluid Maastricht zorgen voor regie en de scenografie is van Anneleen De Causmacker

De productie kwam er In opdracht van het Antwerp Queer Arts Festival en in samenwerking met Muziektheater Transparant, Het Geluid Maastricht, vzw Perignem en Operadagen Rotterdam.

 
 

Inkom: 
15 euro
Fakkeltheater
Reyndersstraat 7
200 Antwerpen